miercuri, 4 august 2010

Intalnirea vanatorilor forumisti, Ed. a V - a, Pitesti, 30 Iulie - 01 August 2010

In weekend, prietenul si "tovarasul" nostru in aproape toate "escapadele" fotografice ale clubului, s-a desconspirat, este si un fan al vanatorii. Profitand de ocazie ca vacanta ne-a cam risipit care-n-cotro si vazandu-se singurel, a participat la editia a 5-a, a intalnirii vanatorilor forumisti. Din pacate prea multe dovezi fotografice nu avem, in schimb dovada video nu lipseste, Marian dovedindu-si maiestria de cameraman.




Garofita Pietrei Craiului

In sfarsit am reusit sa facem o incursiune fotografica, ceva mai departe de Pitesti. Dupa o hotarare luata in "pripa" am purces la drum si ne-am oprit la 1100 m altitudine, la Cabana Garofita Pietrei Craiului, situata pe versantul V al Pietrei Craiului. Din Podu' Dambovitei (DN 73), pe drumul forestier prin Saticu de Jos si de Sus pana la punctul Cojocaru, apoi la dreapta peste Dambovita, inca 4,5 km. Pana la cabana se poate urca cu masina pe un drum destul de bunicel, ca toate drumurile din Romania sau cu piciorul, daca-ti da mana sa lasi masina in Satic, localitatea de unde incepe un urcus usor, de aproximativ 1 ora, catre cabana. La cabana vei fi intampinat cu o ospitalitate deosebita de catre cabanier, de peisajul minunat si de o liniste care te va face sa uiti de tot ce inseamna cotidian. Pentru a intregi aceasta atmosfera de relaxare si odihna, la cabana nu exista curent electric sau semnal de la niciun operator de telefonie mobila. Pentru 1-2 ore, seara, beneficiezi de curentul electric produs de generatorul pe benzina din dotarea cabanei, poti insa sa aduci cu tine cativa litri de benzina si atunci o sa ai lumina ... pana la epuizarea benzinei. In ceea ce priveste mentinerea in conditii optime a alimentelor si bauturilor, un aport major il aduce raul ce curge la 5-6 metri de cabana, a carui temperatura ar face sa paleasca de invidie orice frigider. Pozitia cabanei inlesneste accesul spre principalele atractii ale versantului de SV al Pietrei, de la Umeri pana spre Saua Funduri, incluzand Marele Grohotis, cele 2 fire ale Padinei Lancii strajuite de Coltul Carugelor, Poiana Inchisa, Cerdacul si Pestera Stanciului, ramura sudica a Braului de Mijloc, Braul Rosu, Drumul si Crucea Granicerilor, Valea Urzicii, etc. Cabana are iarna o capacitate de 29 de locuri, in camere de 4, 8, 16 paturi si vara 44 de locuri, incluzand paturile din pod. Tarifele de cazare sunt chiar modice: 15 lei / pers./ noapte.
Cabana mai beneficiaza de incalzire cu lemne in sobe de teracota, bucatarie dotata cu aragaz cu butelie, tacamuri si vesela la dispozitia oaspetilor, apa de la izvor din belsug. Chiar daca nu esti un impatimit al traseelor montane, cu siguranta va veti simti bine aici.